måndag 29 mars 2010

Måndag morgon

Iskalla regndroppar landade på ryggen och i nacken när jag stuvade in veckans skörd av barnens extrakläder i bilen i morse. Grå himmel, blött, lerigt, kallt och trötta barn. Men inget dåligt som inte har något gott med sig. Oscar stod för den positiva intällningen denna ruggiga sista måndagen i mars: "Det är ju faktiskt bra att det regnar för då försvinner ju snön snabbare och det kan snart bli vår". Tack Oscar; det behövde jag idag! Oscar har själv idogt jobbat med snöskyffel den senaste vackan och försökt hjälpa våren på traven med att skotta bort snö så att den lättare smälter. Den gamla barndängan Idas sommarvisa fladdrar förbi i mitt medvetande: "Du ska inte tro det blir sommar i fall inte nån sätter fart".

Gustav pratade om Nenny i bilen på väg till dagis. Och vilken tur att fröken Jenny var den som tog emot honom när vi kom fram. Han trivs så bra på dagis och det känns vemodigt att de ska stänga efter sommaren. Till hösten blir det ny inskolning på ett STORT dagis...fast vi har också fått platserbjudande från Larven; där vet vi att barngruppen är liten och lärarna engagerade. Vi får se hur vi gör.

Om tre timmar börjar jag jobba och ungefär så kommer det att se ut framöver. Inget strålande schema således. Inte riktigt vad som utlovades från början. Känns inte helt hundra att bara jobba eftermiddagar när man har små barn.

Inga kommentarer: