fredag 11 november 2011

till ända

Iskallt med ett tjockt lager is på bilen imorse; alldeles för tjockt för att hinna i tid till bussen som avgick 06:01 från centrum. 06:00 sladdade jag in på pendelparkeringen bara för att se bussen lägga ut.Inte ok, men det finns ju en parkering en halvmil därifrån där fick jag dessutom fick vänta fem minuter, iskallt och inte gjort för att, barhandad, fippla med Word Feud och sätta dagens ord.

Först på jobbet, stryka lite arbetskläder, sätta igång datorn, kolla läget och rätt som det var var hela personalstyrkan på plats och det var dags för morgonmöte och frukost. Cheferna som vi sällan ser, var på besök och rörde runt i grytan. Efter tio och en halv timme på jobbet, svepte helgen in och avlöste vardagen.

Lilla J´s utvecklingssamtal hade gått bra; hon sköter sitt skolarbete, leker med många kompisar, lämnar in sina läxor men, hade fröken sagt, hon får gärna prata lite mer på lektionerna...hmmm...,hon kanske inte kan överrösta de pratiga i klassen, tänker hennes lärarinna till mamma som drar sig till minnes J´s frökens uppmaning i veckobrev efter veckobrev; att vi måste tänka på arbetsron i klassen och prata med våra barn om att minska pratet och att inte alla har hittat sin viskröst ännu. Ok, det verkar tydligen inte gälla alla.
Lilla dottern nyss hemkommen från ett discokalas: "Man kan säga att jag har discat jättemycket" Egenhändigt tillverkad verbalisering av substantivet disco.
Oscar ligger och läser Hur funkar det, som jag tog med hem från jobbet. Snart sover alla små, vinet är upphällt och fredagskvällen är ett faktum.

Inga kommentarer: