söndag 8 februari 2009

Kalasdag

Det är dagen efter de två kalasens dag. Oscar fyllde 6 år igår och det firades med barnkalas klockan 11-13 följt av släktkalas vid 15-tiden. Under veckan som gick, hade jag en släng av bakmani så det kom väl till pass under dagen men det skulle göras pajer och sallad till det senare kalaset och tårtan skulle garneras.

Oscar sov garanterat räv när vi kom för att uppvakta honom på sängen för han satte sig upp på nolltid och gjorde plats för bricka och presenter. Det stora paketet hade han redan under fredagen fått syn på trots ihärdigt försök från min sida att gömma det. Ögonen lyste när han såg att det innehöll den Legolyftrkran som han så hett hade önskat sig.


Övriga presenter från oss var bland annat ett lasersvärd, en plansch föreställande kapten Rex, bandyklubbor. Farmor och farfar hade skickat paket med en tröja och elektronikgrejjer.


På kalaset stod Johan för lekarna och populär blev den gamla leken där barnen går runt stolar och ska hitta en stol att sätta sig på när musiken tystnar. Musiken var den här gången hämtad från Star Wars. En annan lek gick ut på att gissa antalet legobitar i ett glas. Gissningarna varierade från 2-100 bitar men 19 var den korrekta gissningen och vinnare blev Johan K som gissade på 20.



När de sista kalasbarnen hade gått hem, var det dags att städa undan och börja förbereda inför nästa sittning. Salladen skars och pajerna åkte in i ugnen. En knapp timme senare kom mormor & morfar. Knappt hade de hunnit hänga av sig jackorna innan den medhavda presenten var öppnad. Oscar blev överlycklig över Obi one kanobis (fri gissning av stavning)skepp och rusade upp för att börja bygga det. Stefan, Mariann & barnen kom strax därefter och här är jag inte alls säker på vad skeppet heter men det var också väldigt uppskattat. Christian & Tina hade med sig ett paket där i alla fall jag med säkerhet visste vad det kunde innehålla; det var randigt och bokstäverna p.o.p stod skrivna på ena sidan. Oscar som alltid blir glad när han får kläder bytte genast till den fina gröna tenniströjan.


När barnen hade somnat, satte Johan och jag oss i soffan och konstaterade att dagen hade varit genomlyckad. Melodifestivalen följdes lite sporadiskt men mina favoriter var Alcazars och Ugglas bidrag.

Nu är Johan & barnen, mormor & morfar och trängs med alla andra båtintresserade på båtmässan. Själv tänker jag ta det väldigt lugnt idag!

Inga kommentarer: