söndag 13 december 2009

Liseberg!

Ljus, ljus och åter ljus när vi traditionsenligt besökte Lisebergs julmarknad. Att vi inte var de enda med det syftet för gårdagen, blev tydligt då vi körde in mot Korsvägen och insåg att parkeringsplats mindre än en halvmil från själva huvudattraktionen var att glömma. Överallt tvärstannade bilister för bussar, spårvagnar och gående vid övergångsställen och de som stannade mitt på övergångsställena stoppade upp trafiken så att varken bilar, bussar eller spårvagnar kunde komma fram, vilket hände hela tiden. Ja, så kan det bli när det är kröning av Göteborgs Lucia tre timmar senare (eller var det något annat som lockade alla dessa människor till Korsvägen med omnejd? Hur det än var, blev vi till slut tvungna att inse fakta; det fanns inga parkeringsplatser någonstans. Vi körde till pendelparkeringen vid Delsjön och där hade vi bättre tur där gapade platserna tomma i mörkret...Fem minuter senare stod vi i v.i.p-kön (alltså bara för oss med årskort!! Det enda vip-kort man har theese days...)till Liseberg.

Väl inne på Liseberg blev det lite åka av för barnen, en tur in i Tomtens värld, titta på den riktiga tomten som försökte se engagerad ut när barn efter barn höll fram sin önskelista, äta varsina våfflor och dricka varm choklad (Gustav som har fått smak på livets goda åt upp halva min + den banan han skulle ha fått istället + varm choklad).

Snön singlade genom luften och hade den inte gjort det dagen till ära hade nog den konstgjorda snön skapat viss stämning också. Vid Flumeride hade det skapats ett mini-Sälen med skidbacke och allt - ingen svart backe kanske men kul ändå!

Temat för denna dag har varit lek, julgran och gymnastik. J har lekt precis hela dagen med kompis Hanna här hemma och O har varit hos Oliver (och eldat...??): "Ja men vi aktade oss för elden och såg till att inte gå för nära men det var kul att låtsatsgrilla korv med pinnar...".

Nu sover alla små och vi ska sätta oss en stund och gå igenom veckan som kommer.

Inga kommentarer: