fredag 19 december 2008

Bönder i vardagsrummet

Gårdagen gick onekligen i pysslets tecken. Material hade tidigare under dagen inhandlats och när skymningen började falla, satte vi oss och vek silkespapper till smällkarameller, glanspapper till änglar och små flätade hjärtkorgar. Små barnfingrar klippte till krusade längder och proppade både smällkarameller och munnar fulla av godis. Johan gjorde en flätad hjärtkorg av rött och vitt glanspapper och fäste, som pricken över i, små röda stjärnor på konstverket.

När barnen hade lagt sig, satt Johan och jag (och en väldigt kvällspigg Gustav) med varsin kopp glögg och tittade på Bonde söker fru (Med vår nya hemmabioanläggning kändes det som om man hade en bonde bakom varje axel...). Ja, så här i amningstider har jag nog följt det mesta på tv; allt från Idol till Ensam mamma söker. Dock INTE dansbandskampen eller stjärnor på is.

Idag är barnen med Johan på universeum och högst på listan över saker att titta på stod giftormarna och rymden. När de kommer hem ska vi göra farmor Brittas goda fudge. Gustav sover i sin vagn och jag har slagit in några julklappar.

Med från dagis kom alla barnens alster från den gångna terminen, både teckningar och värlsdelarna klistrade på en någorlunda rund jord, gjord av två ihophäftade A4-papper med papper inuti. Oscar har jobbat en hel del med länder, flaggor och världsdelar, så häromdagen kunde han rätta Johanna när hon hävdade att "Sverige är ett jättestort land- större än Afrika!"

1 kommentar:

Marie sa...

Stackars Johanna med tanden, men nu verkar ni ju ha det mysigt! Höll på att reta ihjäl mig på Åsa i bonde söker fru igår - usch! Tur att man kan sitta som åskådare ibland och bara se vad som är rätt och fel...