onsdag 31 december 2008

2009: 6, 5, 1

Nyårsafton och en viss förväntan finns i luften inför kvällen och det nya året. Hur kommer 2009 att bli? Oscar inleder året med att fylla 6 år och efter sommaren börjar han skolan. Johanna fyller 5 år och går sista året på dagis- hon som var så liten, en av de minsta, när hon började på Larven. Gustav ska uppleva allting för första gången. Kanske börjar han gå lika tidigt som sina syskon vid drygt 9 månaders ålder och då springer han väl runt i augusti när han fyller 1 år.

Gustav satt med vid bordet igår, uppallad med filtar runt ryggen och framför sig och sken av lycka över att få vara med på samma nivå. Han har provat palternack- och potatispuré och mangopuré och lyckades utan några större svårigheter få i sig mängden som rymdes i en äggkopp. Jag tror att han diggade mangon mer än palsternackan men vem skulle inte ha gjort det? Nästa gång ska han få prova majs- och potatispuré och någon fruktpuré. De som vet menar att man inte ska börja med att introducera de söta smakerna utan börja med puréer av potatis, morot, palsternacka osv. Anledningen sägs vara att barnet riskerar att föredra de söta smakerna och kanske inte alls vilja ha annan mat. Hjälp, tänk om barnet aldrig kommer att äta annat än sylt och godis!! De flesta människor i min ålder äter mat trots att 70-talets föräldrar uppmanades att börja med fruktpuréer och osötad juice, just för att vänja barnet vid annan konsistens än rinnande. Ja, ja, man kan nog göra som man själv känner är rätt utan att det blir fel.

Nu ska jag fylla på kaffekoppen och gå och lyssna på den nya ljudinställningen som Johan har pysslat med medan jag skrev det här inlägget.

Gott Nytt År!!!

Inga kommentarer: