fredag 9 januari 2009

Sjukligt

Gårdagens ymniga snöfall resulterade i en snögubbe och en snölykta. Nattens mildväder bidrog dock till en avsevärt magrare snögubbe, så när barnen tittade ut för att beskåda sitt verk i morse, var den självklara kommentaren "kolla, snögubben har blivit en ankrobot!"

Idag är det vår i luften, vilket känns oväntat med tanke på föregående dagars iskyla.

Vid tiosnåret i förmiddags packade jag in alla tre i bilen och körde ner och ställde mig vid parkeringen i centrum. Därifrån promenerade vi till byggvaruhandeln en bit bort för att köpa nya dörrhandtag till Oscars och Johannas rum. På något vis har någon skruvat ur de befintliga handtagen och lagt dem någonstans och eftersom de ändå skulle bytas, inhandlade jag således två nya. Sedan gick vi till affären och handlade lite extra till lasagnen ikväll. Gustav sov i vagnen hela tiden och vaknade lagom till det att det var dags att köra hemåt igen.

När vi kom hem blev det pannkakor till lunch, lite pyssel, lite Star Warsspel och sedan ut till lekplatsen en stund. När vi kom in sa Oscar att han kände sig hängig och att det skavde i halsen. Hoppas innerligen att det inte är influensan som tydligen är extra jobbig i år. Johanna som var hemma hos en kompis en stund på eftermiddagen kom hemsläntrande och sa att hon frös och ville gå och lägga sig. Båda ropade sedan från var sin säng efter varm mjölk med honung, musik, extrafilt, mellanmålsmacka och emellanåt några omstoppningar av täcken och filtar. Det vore tråkigt om de blir sjuka i morgon då det är första gången på Johannas skridskoskola. Hon har sett fram emot den så länge.

Nämen, här sitter jag och skriver medan På spåret håller på som bäst...

Inga kommentarer: