tisdag 27 oktober 2009

Stränga vakter

Inför vårt stockholmsbesök tänkte vi oss utflykter, shopping och träffa både våra nära och kära, men hur det än är så hinner man inte med allt. Särskilt inte om man gör samma turistturné två dagar i rad. Vi utgick från barnens önskemål och på plats ett stod åka tunnelbana och det har vi gjort; det är liksom svårt att undvika det här, på plats två stod slottet och det var just det vi gjorde två dagar i rad men till saken hör att det på måndagen inte var öppet så ungefär samma tid på tisdagen körde vi en repris på Gamla stan och slottet och spännande var att se om de "stränga" vakterna fortfarande såg arga ut även denna dag. Jodå, de såg ut att lida där de stod uppsträckta i den råkalla vinden men som tur var blev det vaktavlösning precis när vi kom och man kan ju bara hoppas att de stelfrusna vakterna fick komma inomhus och kanske dricka lite varm choklad. Själva gick vi och tog kaffe och bulle vid världens största bord på ett stadsmissionscafé innan livrustkammaren öppnade för dagen.

Lunchen intog vi på moskén vid Medborgarplatsen där Malin slöt upp. Mätta och nöjda gick vi åt lite olika håll; Malin var tvungen att jobba, Christoffer och Klara tog sikte på lekparken och vi gick för att kolla läget på stan. Vi hamnade i en leksaksaffär där Johanna äntligen fick sina två Polly Pocket-dockor som hon pratat om i flera veckor.

Gustav sov i vagnen och efter en stund kände vi alla att tröttheten började infinna sig så vi åkte tillbaka mot Svedmyra.

Imorgon bär det av hemåt igen efter tre mysiga dagar här.

Inga kommentarer: