torsdag 25 februari 2010

Hit & dit

Johanna, som de senaste dagarna idogt frågat mig om jag kunde locka hennes hår, fick håret fullt av bulliga lockar i håret idag. Hon fick ett avlagt läppstift och blev superlycklig; "är det sant, du skojar inte?" Som om jag skulle skoja om nåt sånt!

Vid lunchtid åkte vi över till mormor & morfar och åt gulaschsoppa alltmedan snöflingorna växte både till antal och storlek. Johanna tog fram målargrejjer och tillverkade det ena konstverket efter det andra.

Efter ett par timmar var det dags att hämta Gustav för vidare färd mot bvc där doktor Jessica väntade med mrp-spruta. Som svar på frågan om han säger några ord, förutom 'traktor' som hon redan hört honom utbrista ungefär fem gånger under den halvminuten vi hade hunnit var där, meddelade jag de tre ord han också kan: 'mamma', 'pappa' och 'mommo'. Kanske kan 'tata' betyda Gustav, 'obba' möjligen Oscar och 'nanna' säkerligen Johanna men de används lite hur som helst.

Tjugo minuter senare var vi åter på väg i bilen, denna gång för att hämta hem Oscar och kompisen Anton som ville hänga med och leka. Johanna tyckte att det var förfärligt orättvist att inte hon fick ringa sin dagiskompis Elvira idag när Oscar fick ta hem en kompis men det är inte alla dagar man orkar ha huset fullt av barn. Denna dag var det fullt tillräckligt med fyra.

Inga kommentarer: