onsdag 24 februari 2010

Välkomna åter 2011-02-24, sa tandhygienisten.

Oscar hade fått en oväntad tid hos tandhygienisten idag klockan 14:20, vilket i sig innebar tidigare hämtning från skolan (fritids)och försenad hämtning av Gustav efteråt. Det var väl helt okej, till och med den kvarten vi fick vänta innan vi kom in till tandhygienisten var okej. Men när vi släntrar in i mottagningsljusets neonljus, går in på datorn för att kolla att rätt person sitter i stolen, funderar tandhygienisten ett slag och säger sedan att vi har kommit ett år för tidigt...Ja, det hade blivit något fel i kallelsen av Oscar; någon siffra hade hamnat på fel plats och misstaget var ett faktum. ja, men då ska jag skriva upp det: 2011-02-24, Oscar till tandhygienist. Dessutom fick vi reda på att han ska få komma i februari 2012 också. Härligt med framförhållning! Lite bananlack senare var vi ute i väntrummet igen. Av med skotossor för femte gången samma dag. Insåg att vi skulle hinna inom Hemköp för några bitar torsk till middagen innan det bar av för hämtning av de yngste i skaran.

Vid två lämnade jag av Johanna hos Saga där hon hade fått våfflor och tittat på en repris av melodifestivalen. Johan hämtade sedan med sig henne på väg hem från jobbet. Tidigare under dagen hade J varit som vanligt på dagis; enda skillnaden var att vid kvart över tio ringde personalen runt till alla föräldrar med uppmaningen att hämta hem sina barn. Detta på grund av risk för takras. Dessa takras överallt! Vad är det för kvalitet på byggena där vi har våra barn på dagarna?

Nu ska jag säga god natt till två trötta små stora barn; den tredje sover sedan en halvtimme tillbaka, vråltrött efter en lek- och busdag på dagis.

Kuriosa - Mätte barnen häromdagen; Oscar: 128 centimeter(får alltså åka Balder om två cm), Johanna: 117 centimeter, Gustav: gick inte att mäta på grund av myror i brallan...

Inga kommentarer: