måndag 23 mars 2009

"Detta är livet"

"Detta är livet", sa Oscar medan solens förmiddagsstrålar letade sig ner till oss på lekplatsen. Med en kvarglömd stor spade av märket Fiskars grävde han krater efter krater i sanden och Johanna satt i mitt knä på en gunga och vi gungade högt, högt tills hon kiknade av skratt. Jag kunde bara hålla med Oscar; det är detta som är livet, att ha tre underbara ungar att vara med, att berikas av, att skratta med.

Helgen inlddes på lördagen med en tur till Kärras 4H-gård där Max ställde till med 5-årskalas. Barnen red på en tålmodig ponny, klappade kaniner, tittade på idisslande kor, matade grisar med morötter och ulliga får med hö. Solen värmde och jacka efter jacka åkte av när de sprang runt mellan djuren. Det var tårta och läsk till barnen och kaffe och kladdkaka till mammorna och papporna.

Söndagen innebar en hel del förberedelser eftersom vi skulle fira Johans 35-årsdag. Långpannepajer och fransk chokladtårta samsades med bullar och kakor i köket. Johans föräldrar kom från Skåne vid lunchtid och övrig familj gjorde entré någon timme senare. Christian & Tina kom när de andra redan hade begett sig hemåt eftersom de både hade jobbat och haft besök av mäklare. De är nämligen nyblivna radhusägare i Påvelund. Inflyttningen blir först i juni, så då hinner de bo in sig lite innan de blir tre i familjen!
När gårdagen närmade sig läggdags för åtminstone två av barnen, erbjöd sig Tina att läsa sagor. Det blev en prinsessbok och en om elektricitet!

Inga kommentarer: