onsdag 4 mars 2009

Halvårskontroll

Gårdagens studiedag som omfattade alla Härrydas och Mölndals förskolor innebar istället lek på hemmaplan. Oscar lekte Star Wars med en grannpojke och alla som påstår att pojkars lek är vild och högljudd, skulle ha varit här och lyssnat på tystnaden igår. De stängde in sig på Oscars rum och byggde det ena skeppet efter det andra och det enda jag kunde höra var små brottsstycken av dialog: "Jag landar på lavabanan" och "Du måste vänta på 'Joda'(?) innan du landar" och liknande utrop.

Johanna visste inte riktigt vad för slags aktivitet hon skulle fylla dagen med men efter lite övertalning lät hon mig klippa hennes lugg och sedan begav hon sig hem till en kompis.



Efter lunchen var det dags att styra kosan till Bvc och Gustavs halvårskontroll. I väntrummet satte Oscar och Johanna igång att laga mat och duka i dockvrån medan jag blev beordrad att klä av Gustav och placera honom på vågen, som till skillnad från tremånaderskontrollen fungerade som den skulle. Därefter var det dags att gå in till Ingela och doktorn. Allt var som det skulle; han flyttade föremål från ena handen till den andra, han kunde följa ett föremål med blicken, han satt utan stöd och log och charmade samtliga i rummet.


Efter besöket åkte vi en sväng till mormor och morfar som bjöd barnen på glass och mamma visade stolt upp lapptäcket som hon håller på att sy till Johannas säng. Det kommer att bli så fint i Johannas nya rum.


Väl hemma igen var det hög tid att börja med middagen som bestod av egenhändigt gjorda fiskbiffar som åtminstone Oscar tyckte var goda. Johanna var inte hungrig eftersom hon enligt egen utsago hade ätit så mycket dagen innan. Johan hade haft en tuff dag på jobbet med månadsrapporteringar och kom därför inte hem förrän barnen redan hade krupit ner i sina sängar.

Inga kommentarer: