söndag 20 september 2009

Kalasdagar

Äntligen var dagen inne som Johanna hade längtat så mycket efter. Halv sju denna söndagsmorgon hörde vi låtsatsharklingar från övervåningen. Strax efter kunde hon inte hålla sig längre utan undrade ropande när vi hade tänkt komma. Eftersom vi skulle ha barnkalas redan halv tio, var det ändå dags att gå upp.

Med frukostbricka och massor av paket, sjöng vi födelsedagssången för den nyblivna 5-åringen. Med hjälp av sina bröder öppnades paket efter paket i ett rasande tempo. I ett av paketen låg den hett efterlängtade Barbiebilen, i ett annat ett sminkhuvud och andra leksaker som hon blev jätteglad för.



Det var en del som skulle fixas inna barnaskaran gjorde entré. Hanna kom som första gäst och därpå en efter en till dess alla 12 barn hade kommit. Det blev presentleken, pannkakstårta, hinderbana i trädgården, "fri" lek och fiskedamm (som Oscar och Johan K den yngre skötte galant). Det blev ett riktigt lyckat kalas med mycket skratt och fina presenter.




Halv fem samma dag var det premiär för gymnastiken som hon också hade glatt sig åt. Iklädd rosa gympadräkt träffade hon återigen kompisarna Hanna och Saga där.

Dagen innan kom mormor & morfar för att uppvakta Johanna. Det blev tårta ute på altanen i sommarvädret och Johanna öppnade presenten som hon länge önskat sig: en portabel cd- och ipodspelare med en sagoskiva till. Oscar har en likadan och han lyssnar ofta på en saga innan han somnar. Mormor hade också stickat en jättegullig mössa och ett par rosa raggsockar inför hösten. Eftersom solen strålade gick vi en promenad upp genom det nya området Långetjärnshöjd som håller på att byggas.


Inga kommentarer: